BRÖLLOP I HERRGÅRDSMILJÖ PÅ HJELMSÄTERS EGENDOM

Hur går det till?

Hjelmsäters festlokal uthyres till ”självhushåll”, vilket innebär att vi överlämnar nyckeln och sedan får ni själva möblera, ställa ut bord och stolar samt dekorera lokalen som ni önskar. Dukar, servetter, porslin etc. brukar serveringspersonalen stå för. Vi står för bord och stolar, sedan har vi även låtit sy upp 100 st vita stolsöverdrag som man kan hyra för 20 kronor styck. De ingår inte i hyran av lokalen.  Lokalen hyrs torsdag till söndag. Önskar man en borgerlig vigsel går det naturligtvis bra att använda sig av vår fina park utanför flygeln eller vår vigsellokal, som ingår i hyran av lokalen.

Köket?

Vi har ett kök som passar sig för catering, de har en egen ingång på gaveln av huset samt en egen parkering utanför. Det finns tillgång till ett fullstort kylskåp, en fullstor frys, ett litet kylskåp samt diskmaskin. Det finns ett rum i anslutning till köket som cateringen kan använda för att t ex lägga upp mat.

Antal gäster?

Hjelmsäters flygel tar upp till ca 94 gäster i ett och samma rum på övre våning. Det finns plats för fler gäster och då får man använda sig av ett angränsande rum.

Dans

Övre våning disponeras till middag och på nedre våning finns vår danslokal, där vi har en scen där en DJ eller ett band får plats. Det är praktiskt att inta middagen på övervåning för att sedan fortsätta med bröllopsvalsen på nedre plan. Då hinner personal att duka undan och förbereda för att eventuellt inta kaffe och tårta i samma rum som middagen intogs. Man kan även servera kaffe och tårta i t.ex. hallen på nedre våning och sedan låta gästerna mingla runt och slå sig ner där de önskar. Där står även vår bar som ni är välkomna att disponera under kvällen.

Toaletter

Det finns två stycken toaletter på nedre våning.

Bordsplacering

Se vår hemsida för förslag på bordsplaceringar.  Vi har avlånga bord som är 80 cm breda och 180 cm långa, det får totalt plats sex personer, vi har även bord som är 120 cm långa som tar fyra personer. De runda borden tar sex st gäster och är ca 1,10 m i diameter. Om man önskar ha endast runda bord, bör gästlistan vara runt 60 personer då de tar upp större plats än de rektangulära borden.

Tider

Lokalen uthyres torsdag till söndag och det är ingen tidsbegränsning för när ni behöver lämna lokalen på bröllopsdagen.

Städning

Städning efter den stora dagen står ni själva för. Städmaterial finns i flygeln.

Boende

På Kinnekulle hittar ni vandrarhem såsom Falkängen i Hällekis (ca 15 min med bil) och 4km från Hjelmsäter ligger Medelplanagården (ca 8min). Fler boenden och hotell hittar ni i Lidköping, 2 mil från Hjelmsäter.

http://falkangen.se/

http://www.medelplanagarden.se/

http://www.vastsverige.com/sv/lackokinnekulle/boende/

Pris

Ni är välkomna att höra av er till Ida via mail eller telefon för mer info samt prisuppgifter.